Close

20 oktober 2017

Rondleidingen op het projectlocatie afgerond

Hieronder een verslagje:

 • 5 rondleidingen gepland, 4 gegeven; de eerste rondleiding (14 september) ging niet door – geen aanmeldingen
 • Rondleidingen gegeven door Tom Wijers, Karolina Śmiech (projectingenieurs Applied Research Centre Food and Dairy, FaD ARC, bij Hogeshool Van Hall Larenstein, HVHL) en Kris Huizinga (student assistent binnen het project), ondersteund door Bernard H. Rouffaer (Landgoed Het Lankheet).
 • 28 bezoekers met verschillend achtergrond (boeren uit geheel land, docenten natuurwetenschappen, AIO’s Universiteit Ghent, studenten HVHL). Ook afmeldingen op de laatste moment (kiespijn, aardappels rooien, verandering in agenda). Bezoekers vonden de rondleidingen en het verhaal over kroos zeer interessant. Veel vragen werden gesteld.
 • De laatste rondleiding en de cursus gepromoot op de Agrarische Schouw in Joure (28 september) door Kris Huizinga en Tamara Wind/Jeanette Nieuwenhuis (collega’s FaD ARC). Uitdelen flyers, bijpraten, bak met kroos laten zien, lijst met geïnteresseerden in rondleiding/cursus. Veel interesse in kroos, helaas niet veel aanmeldingen voor de rondleiding/cursus.
 • Verzoek van docenten aanwezig tijdens rondleidingen:
  • artikel schrijven over kroosteelt in de klas/schooltuin voor NVOX (tijdschrift voor het onderwijs in de natuurwetenschappen)
  • protocollen kroosteelt, eiwitextractie en eiwitbepaling delen voor gebruik in de klas (Het Assink Lyceum). Evt. rondleiding voor de leerlingen
 • Verzoek van AIO Universiteit Gent: is het mogelijk om verslagen m.b.t. het krookproject op het Lankheet te inzien?
 • Promotie:
  • Flyers en persbericht
  • Projectwebsite: http://kroos.co
  • HVHL website
  • Email projectpartners (-> doorgestuurd naar anderen?)
  • Email medewerkers HVHL
  • Email belanghebbenden
  • Email netwerkcontacten
  • Gebeld door een journalist
  • Journalist uit TC Tubantia bellen (heeft de rondleidingen gemist)
 • Aandachtpunten:
  • Deelnemers geven aan dat ze de bevestiging van de aanmelding niet zien. Gecontroleerd met de webmaster: bevestiging gaat naar spam. Daar hebben we geen beheersing over, echter heeft de webmaster een notitie toegevoegd om spam folder te controleren voor bevestiging
  • In het begin onvoldoende contactinformatie bij de inschrijfformulier op kroos.co -> Gecorrigeerd z.s.m.
  • Opmerking: het kan zijn dat mensen niet handig genoeg zijn met automatisch inschrijven via een knop op de website. Idee voor de toekomst (ook cursus): inschrijven door email aan de contactpersoon sturen (karolina.smiech@hvhl.nl). Dan kan ze meteen een bevestiging email sturen en contactlijst bijhouden.
  • Promotie begonnen begin augustus, in de komkommertijd. Rondleidingen begonnen medio september. Misschien niet genoeg tijd tussen begin promotie en de rondleidingen, eerst vakantie daarna drukte met start nieuwe seizoen. In de toekomst voor de zomervakantie beginnen. Bijvoorbeeld: het bericht op de HVHL site is ergens tussen veel andere berichten verdwenen (drukte van begin van het nieuwe schooljaar).
  • Agrarische schouw goed idee, jammer dat het zo laat was.
  • Contact met journalisten goed idee, bijv. lokale vaktijdschriften. Hoe kan dit beter?

Nieuwe rondleidingen staan voor het komend voorjaar (mei/juni 2018) gepland.