Close

12 februari 2018

Programma Teeltcursus Kroos voor Agrariërs 2018

De eerste editie van de Teeltcursus Kroos voor Agrariërs gaat deze week van start. Het programma en namen van de sprekers zijn inmiddels bekend, zie hier (pdf). De eerste dag zal een brede introductie over de teelt van eendenkroos zijn: anatomie en morfologie van eendenkroos, overige teeltfactoren, dimensionering van de teelt, bemesting, oogst en bewaring, mogelijke ziektes en plagen.

Op dag twee staat de businessclass centraal: afzetmogelijkheden, bedrijfseconomie en de toekomstperspectieven m.b.t. beleid. De toekomstperspectieven worden besproken tijdens interactieve sessie met een panel deskundigen met daarin mensen van het Waterschap, de Provincie Overijssel en een lokale wethouder op het gebied van water en landbouw.

Lesprogramma Teeltcursus Kroos voor Agrariers 2018 (pdf)