Close

8 oktober 2018

Succesvol minisymposium waterlinzen

Op 5 oktober vond het mini-symposium teelt, verwerking en toepassing van Waterlinzen plaats in Zwolle. Dit evenement is in samenwerking met het project Blauwe Keten georganiseerd. Naar aanleiding van de inleidingen door de vier deskundigen, ontstond een levendige discussie onder de ruim dertig deelnemers. Het symposium liet daarmee zien dat de aandacht voor de teelt van aquatische biomassa van de afgelopen jaren, voorzichtig resulteert in een groei van deze nieuwe sector. Het groeiende aantal telers brengt concrete ervaringen op tafel. De uitwisseling van de ervaringen is van groot belang om deze innovatieve teelt verder te ontwikkelen. Nu ABC Kroos aangeeft over ruim een jaar te zullen starten met de grootschaliger verwerking van Waterlinzen, wordt het voor (potentiële) telers ook steeds interessanter om serieus werk te maken van de teelt.

Meer details over de inhoud van het symposium kunt u hier vinden: Verslag_Symposium_Waterlinzen_5_oktober_2018.